4 Aralık 2024, Çarşamba
spot_img
Ana SayfaSağlık Bakanlığı HaberleriSağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile Bazı...

Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile Bazı Kanun ve KHK’lerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun

Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile Bazı Kanun ve KHK’lerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 12 Temmuz 2012 tarihli ve 28351 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.

Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 12 Temmuz 2012 tarihli ve 28351 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır

12 Temmuz 2012 PERŞEMBE

Resm&icirc Gazete

Sayı : 28351

KANUN

SAĞLIK BAKANLIĞI VE BAĞLI KURULUŞLARININ TEŞKİLAT VE
GÖREVLERİHAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEİLE
BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE
DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN

Kanun No. 6354Kabul Tarihi:4/7/2012

MADDE 1-24/4/1930tarihli ve 1593 sayılıUmumi Hıfzıssıhha Kanununun 153üncümaddesinin birinci fıkrasının ikinci cümlesi yürürlükten kaldırılmışve maddeye aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.

“Gebe veya rahmindeki bebek için tıbbi zorunluluk bulunmasıh&acirclinde doğum, sezaryen ameliyatıile yaptırılabilir.

Gerekli tedbirlerin alınmasına rağmen, doğumu takiben anne veya bebekte meydana gelebilecek istenmeyen sonuçlardan dolayıhekim sorumlu tutulamaz.”

MADDE 2-4/1/1961tarihli ve 209 sayılıSağlık Bakanlığına BağlıSağlık Kurumlarıile Esenlendirme (Rehabilitasyon) Tesislerine Verilecek Döner Sermaye Hakkında Kanunun 5 inci maddesinin ikinci fıkrasının birinci cümlesine”idar&icircsağlık müdür yardımcısı,”ibaresinden sonra gelmeküzere”idar&icirchalk sağlığımüdür yardımcısı,”ibaresi eklenmiştir.

MADDE 3-14/7/1965tarihli ve 657 sayılıDevlet MemurlarıKanununun 88 inci maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendi aşağıdakişekilde değiştirilmiştir.

“a) Tabiplere il ve ilçe sağlık müdürlüğü, il sağlık müdür yardımcılığı, halk sağlığımüdürlüğü, halk sağlığımüdür yardımcılığı, sağlık grup başkanlığı, baştabiplik, baştabip yardımcılığıile il sağlık ve halk sağlığımüdürlüklerinde ilgili mevzuatıuyarınca tabipler tarafından yürütülmesiöngörülenşube müdürlükleri,”

MADDE 4-4/11/1981tarihli ve 2547 sayılıYükseköğretim Kanununun 58 inci maddesinin (c) fıkrasının (2) numaralıbendine”eködeme matrahının”ibaresinden sonra gelmeküzere”uzman tabipler için yüzde 600’ünü,”ibaresi eklenmiştir.

MADDE 5-13/12/1983tarihli ve 190 sayılıGenel Kadro ve UsulüHakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin eki (I) sayılıcetvelin

a) Sağlık Bakanlığına ait bölümüne bu Kanuna ekli (1) sayılılistede yer alan kadro,

b) Türkiyeİlaçve Tıbb&icircCihaz Kurumuna ait bölümüne ise ekli (2) sayılılistede yer alan kadrolar,

ihdasedilerek eklenmiştir.

MADDE 6-Ekli 3 sayılılistede yer alan kadrolar ihdas edilerek2/9/1983tarihli ve 78 sayılıYükseköğretim KurumlarıÖğretim Elemanlarının KadrolarıHakkında Kanun Hükmünde Kararnameye bağlıcetvellerin Afyon KocatepeÜniversitesi bölümüne eklenmiştir.

MADDE 7-7/5/1987tarihli ve 3359 sayılıSağlık Hizmetleri Temel Kanununun ek 1 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan”ve tabip”ibaresi”, tabip, diştabibi ve eczacı”şeklinde değiştirilmişve maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“Kamu kurum ve kuruluşlarının ve vakıflara ait olanlar da d&acirchil olmaküzere yükseköğretim kurumlarının kadro ve pozisyonlarında bulunmayan profesör ve doçentler ihtiyaçduyulan alanlarda teorik ve uygulamalıeğitim veöğretim ile araştırma faaliyetlerinde bulunmak ve bu faaliyetlerin gerektirdiği işleri yapmaküzere, Sağlık Bakanlığının kararıyla eğitim ve araştırma hastanelerinde Maliye Bakanlığının vizesine bağlıolarak sözleşmeli eğitim görevlisi olarakçalıştırılabilir.Sözleşmeler, aylıkçalışma süresi 80 saati geçmemeküzere bir yıla kadar yapılabilir. Sözleşmeli eğitim görevlilerine, yapacaklarıfaaliyetin niteliğine göre yükseköğretim kurumlarında aynıunvandaki kadroluöğretimüyeleri için11/10/1983tarihli ve 2914 sayılıYükseköğretim Personel Kanununun 11 inci maddesinin dördüncüfıkrasıile unvanlar itibarıyla belirlenen ek dersücretinin on katına kadar saatlik sözleşmeücretiödenebilir.Özellik arz eden faaliyetler için saatlik sözleşmeücreti, Maliye Bakanlığının uygun görüşüüzerine Sağlık Bakanlığının kararıyla bir katına kadar artırılabilir. Bu kapsamdaki sözleşmeli eğitim görevlilerineödenecek sözleşmeücretinin yıllık toplam tutarı, ilgili eğitim ve araştırma hastanesinin birönceki yıl gerçekleşen personel giderleri toplamının yüzde birini hiçbirşekilde geçemez.İlgili eğitim ve araştırma hastanesinin teklifi ve Sağlık Bakanlığının uygun görüşüüzerine Maliye Bakanlığınca bu oran bir katına kadar artırılabilir. Buşekilde artırılan tutar döner sermaye bütçesindenödenir. Bu kapsamdaçalıştırılan sözleşmeli eğitim görevlilerine, bu madde uyarınca yapılacaködeme dışında herhangi bir ad altındaödeme yapılamaz ve bu kişilere hiçbir idari görev verilemez. Bu madde uyarınca sözleşmeli eğitim görevlisiçalıştırılmasına ilişkin usul ve esaslar, bunlara yaptıklarıgörevlere bağlıolaraködenecek saatlik sözleşmeücretlerinin tutarıile diğer hususlar Maliye Bakanlığıve Sağlık Bakanlığınca müştereken belirlenir.”

MADDE 8-3359 sayılıKanunun ek 9 uncu maddesi aşağıdakişekilde değiştirilmiştir.

“EK MADDE 9-Sağlık Bakanlığıve bağlıkuruluşlarına ait kurum ve kuruluşlar ileüniversitelerin ilgili birimleri, karşılıklıolarak işbirliğiçerçevesinde birlikte kullanılabilir. Ancak, adrese dayalınüfus kayıt sistemi sonuçlarına göre toplam il nüfusu 750.000’e kadar olan illerde eğitim ve araştırma hizmetleri, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren Sağlık Bakanlığıeğitim ve araştırma hastanesi veyaüniversite sağlık uygulama ve araştırma merkezlerinden yalnızca biri tarafından verilebilir. Bu illerde Bakanlık ve bağlıkuruluşlarıileüniversiteler, tıp lisans eğitimi ve/veya tıpta uzmanlık eğitimi için ortak kullanım ve işbirliği yapar.

Birlikte kullanılacak sağlık tesisleri için, Bakanlık ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının uygun görüşüalınarak, il valisi ileüniversite rektörüarasında birlikte kullanım protokolüakdedilir.

Birlikte kullanımdaki sağlık tesislerinde tıpta uzmanlık ve lisans eğitimleri, Sağlık Bakanlığıuzmanlıköğrencilerinin eğitimi de d&acirchil olmaküzere, ilgili mevzuata göre tıp fakültesi dekanının yetki ve sorumluluğunda yürütülür. Birlikte kullanıma geçilen sağlık tesisleri, Bakanlığın t&acircbi olduğu mevzuat uyarınca işletilir ve tesis,üniversitenin görüşüalınarak Bakanlıkça atanan başhekim tarafından yönetilir. Birlikte kullanıma geçilen sağlık tesisinin kamu hastane birliği kapsamında olmasıh&acirclinde, o tesise ait yönetici görevlendirmeleri kamu hastaneleri birliği mevzuatıçerçevesinde yapılır.

Birlikte kullanımdaki sağlık tesislerinde fiilen görev yapan personele,üniversite personeli için4/11/1981tarihli ve 2547 sayılıYükseköğretim Kanununun 58 inci maddesindeöngörülen eködeme matrahıve tavan eködeme oranları, Bakanlık ve bağlıkuruluşlarıpersoneli için ise 4/1/1961 tarihli ve 209 sayılıSağlık Bakanlığına BağlıSağlık Kurumlarıile Esenlendirme (Rehabilitasyon) Tesislerine Verilecek Döner Sermaye Hakkında Kanunun 5 inci maddesindeöngörülen eködeme matrahıve tavan eködeme oranlarıesas alınarak Bakanlığın t&acircbi olduğu eködeme mevzuatıdoğrultusunda eködeme yapılır.

Birlikte kullanılan sağlık tesisinde görev yapan personelin disiplin ve tümözlük işlemleri kadrosunun bulunduğu kurumun ilgili mevzuatına göre yürütülür.

Üniversite tarafından, birlikte kullanılan kurum ve kuruluşlarda görevli personelin profesör ve doçent kadrolarına atanabilmesi için Bakanlığa ve bağlıkuruluşlarına ait eğitim görevlisi kadrolarıda kullanılabilir.

Bakanlık veüniversiteler, birlikte kullanım dışında döner sermayesi ve kurumlarıayrıve bağımsız olmak suretiyle eğitim, sağlık hizmetiüretimi, araştırma ve kamu sağlığınıgeliştirme gibi alanlarda işbirliği yapabilirler.İşbirliği yapılacak hususlarda Bakanlık ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının uygun görüşüalınarak, il valisi veüniversite rektörüarasında protokol akdedilir.

Birlikte kullanım ve işbirliğine ilişkin usul ve esaslar ile ilgili mevzuat hükümleriçerçevesinde döner sermaye gelirlerinden personele yapılacak eködemelere ilişkin diğer hususlar Maliye Bakanlığının uygun görüşüalınarak Sağlık Bakanlığıve Yükseköğretim Kurulu tarafından müşterekençıkarılacak yönetmelikle belirlenir.”

MADDE 9-7/11/1996tarihli ve 4207 sayılıTütünÜrünlerinin ZararlarınınÖnlenmesi ve KontrolüHakkında Kanunun 3üncümaddesinin sekizinci fıkrasında yer alan”Tütünürünleri”ibaresinden sonra gelmeküzere”ve tütünürünüihtiva eden ve etmeyen nargile ile benzerleri”ibaresi ile maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(15) Tütünürünleriüretici, ithalatçıve dağıtıcıfirmalarıile tütünürünlerinin isim, marka, amblem,logoveya bunlarıdoğrudançağrıştıran diğer isim ve alametler, tütünürünleri harici mal ve hizmet sektörlerindeki firma veyaürünlerle ilişkilendirilemez ve tütünürünüyle diğerürün veya hizmetin birbiriyle ilişkili olduğu izlenimi verecek biçimde kullanılamaz. Tütünürünleri harici mal ve hizmet sektörlerindeki firma veürünlerin isim, marka, amblem,logoveya bunlarıdoğrudançağrıştıran diğer isim ve alametler de, tütünürünleriyle veya firmalarıyla ilişkilendirilemez veürün veya hizmetin tütünürünüyle ilişkili olduğu izlenimi verecek biçimde kullanılamaz, hiçbirürününüzerinde tütünürünleriniçağrıştıran herhangi bir işaret ve renk bulunamaz. Bu fıkranın uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar Sağlık Bakanlığının uygun görüşüalınarak Tütün ve Alkol PiyasasıDüzenleme Kurumu tarafından belirlenir.”

MADDE 10-4207 sayılıKanunun 4üncümaddesininüçüncüfıkrasının birinci cümlesi ile dördüncüfıkrasıaşağıdakişekilde değiştirilmiştir.

“Türkiye’deüretilen veya ithal edilen tütünürünleri paketleri ile tabanıhariçnargileşişelerininüzerine, en genişiki yüzünden her birine, bu yüzlerin alanlarının yüzdealtmışbeşindenaz olmamaküzere,özelçerçeve içinde tütünürünlerinin zararlarınıbelirten resimli ve Türkçe yazılıuyarılar veya mesajlar konulur.”

“(4)İthal edilen veya Türkiye’deüretilen tütünürünlerinin paketlerinde ve etiketlerinde buürünlerinözellikleri, sağlığa etkileri, tehlikeleri veyaemisyonlarıile ilgili yanıltıcıve eksik bilgi verilemez tüketimiözendiren, teşvik eden veya tüketiciyi yanıltan ya daürünücazip kılan metin, isim, marka, ibare, mecaz, resim, figür, işaret veya renkler ve renk kombinasyonlarıkullanılamaz.”

MADDE 11-4207 sayılıKanunun 5 inci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan”işletme sorumluları”ibaresi”işletme sorumlularına”şeklinde değiştirilmişve”denetimi yapan yetkililer tarafındanönce yazılıolarak uyarılır. Bu uyarıyazısı, ilgili işletme sorumlusuna tebliğedilir. Bu uyarıya rağmen yükümlülüklerini yerine getirmeyenlere,”ibaresi metindençıkartılmışüçüncüfıkrasında yer alan”beşinci”ibaresinden sonra gelmeküzere”,onbeşinci”ibaresi eklenmişve birinci fıkrasıaşağıdakişekilde değiştirilmiştir.

“(1) 2ncimaddenin birinci ve dördüncüfıkralarında belirtilen alanlarda tütünürünleri tüketenler ile 3üncümaddenin ikinci fıkrasına aykırıhareket edenler,30/3/2005tarihli ve 5326 sayılıKabahatler Kanununun 39 uncu maddesi hükmüne göre cezalandırılır.3üncümaddeninonikincifıkrasına, kamu hizmet binalarının kapalıve açık alanlarında aykırıdavranan kişilere ilgili idari birim amirinin yetkili kıldığıkamu görevlileri tarafındanözel hukuk kişilerine ait ve herkesin girebileceği binaların kapalıve açık alanlarıile sokak veya kamuya ait sair alanlarda aykırıdavranan kişilere ise belediye zabıta görevlilerince, elli Türk Lirasıpara cezasıverilir.Meydana gelençevre kirliliğinin ilgili kişi tarafından derhal giderilmesi h&acirclinde idari para cezasına karar verilmeyebilir.”

MADDE 12-24/11/2004tarihli ve 5258 sayılıAile Hekimliği Kanununun 3üncümaddesinin beşinci fıkrasının sonuna aşağıdaki cümle ve aynımaddenin sonuna aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.

“Entegre sağlık hizmeti sunulan merkezlerde artırımlıücretten yararlananlar hariçolmaküzere, aile hekimlerine ve aile sağlığıelemanlarına ihtiyaçve zaruret h&acircsıl olduğunda haftalıkçalışma süresi ve mesai saatleri dışında 657 sayılıKanunun ek 33üncümaddesinde belirtilen yerlerde nöbet görevi verilebilir ve bunlara aynımaddede belirtilen usul ve esaslarçerçevesinde nöbetücretiödenir.”

“Aile hekimliği uzmanlık eğitimi veren kurumların her bir araştırma görevlisi/asistan başına azam&icirckayıtlıkişi sayısı4000 kişiyi aşmamak ve her kayıtlıkişi başına (görev yapacak araştırma görevlisi/asistan sayısıda esas alınmak suretiyle) aylık beşTürk Lirasından fazla olmamaküzere belirlenecek tutar,çalışılan aya ait sonuçların ilgili sağlık idaresine bildiriminden itibarenonbeşgün içinde ilgili döner sermaye mevzuatıhükümlerine tabi tutulmaksızın döner sermaye işletmelerinde bu amaçla açılacak olan hesaba yatırılır.Bu tutarıüçkatına kadar artırmaya Sağlık Bakanlığının talebi ve Maliye Bakanlığının teklifiüzerine Bakanlar Kurulu yetkilidir. Kayıtlıkişi başına belirlenen tutar, 657 sayılıKanunun 4üncümaddesinin (B) bendine göre belirlenen en yüksek brüt sözleşmeücretinin artışıoranında artırılabilir. Sağlık Bakanlığıtarafından belirlenen standartlara göre, koruyucu hekimlik hizmetlerinin eksik uygulanmasıh&acirclindeödeme tutarının % 20’sine kadar indirim yapılır.

Buşekilde kurumlarca oluşturulacak aile sağlığımerkezlerinin bu Kanun kapsamında oluşacak tüm giderleri sekizinci fıkrada belirtilen hesaplardanödenir. Kurumlarınca aile hekimliği hizmetlerindeçalıştırılanöğretimüyesi, eğitim görevlisi, araştırma görevlisi ve asistanlara kayıtlıkişi sayısıve bunların risk grupları, gezici sağlık hizmetleri, belirlenen standartlarçerçevesinde sağlığın geliştirilmesi, hastalıklarınönlenmesi, takibi ve kontrolündeki başarıoranıgibikriterleregöre yapılacaködemelere ilişkin usul ve esaslar Maliye Bakanlığının uygun görüşüüzerine Sağlık Bakanlığıncaçıkarılacak yönetmelikle belirlenir.İlgililere yapılacak toplamödeme, kadrolarına bağlıolarak yapılanödemeler de d&acirchil olmaküzere beşinci fıkrada yer alan sınırlarıaşamaz. Sekizinci fıkra kapsamında oluşturulan aile sağlığımerkezlerinde görev yapan aile sağlığıelemanlarına 209 sayılıKanunun 5 inci maddesi ve4/11/1981tarihli ve 2547 sayılıYükseköğretim Kanununun 58 inci maddesi hükümleriçerçevesinde belirlenen azam&icirceködeme tutarınıgeçmemeküzere yukarıda belirtilen kriterlerçerçevesinde yapılacaködeme, anılan fıkra uyarınca açılmışbulunan hesaplardanödenir. Bu fıkra kapsamında yapılacaködemenin net tutarı,27/6/1989tarihli ve 375 sayılıKanun Hükmünde Kararnamenin ek 9 uncu maddesi uyarınca kadro ve görev unvanıveya pozisyon unvanıitibarıyla belirlenmişolan eködemenin net tutarından az olamaz. Buödemeden yararlanan personele, ayrıca 375 sayılıKanun Hükmünde Kararnamenin ek 9 uncu maddesi, 209 sayılıKanunun 5 inci ve ek 3üncümaddeleri ile 2547 sayılıKanunun 58 inci maddesi ((e) fıkrasının ikinci paragrafıhariç) uyarınca herhangi birşekilde eködeme yapılmaz.”

MADDE 13-5258 sayılıKanunun 5 inci maddesinin ikinci fıkrasının birinci cümlesine”kaydıile”ibaresinden sonra gelmeküzere”Bakanlıkça belirlenen kıstaslarçerçevesinde”ibaresi eklenmiştir.

MADDE 14-11/10/2011tarihli ve 663 sayılıSağlık Bakanlığıve BağlıKuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 7ncimaddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir.

“j) Basın ve Halklaİlişkiler Müşavirliği.”

MADDE 15-663 sayılıKanun Hükmünde Kararnameye 19 uncu maddesinden sonra gelmeküzere aşağıdaki madde eklenmiştir.

“Basın ve Halklaİlişkiler Müşavirliği

MADDE 19/A-(1) Basın ve Halklaİlişkiler Müşavirliğinin görevlerişunlardır:

a) Bakanlığın basınla ilgili faaliyetlerini planlamak ve bu faaliyetlerin belirlenecek usul ve esaslara göre yürütülmesini sağlamak.

b) Bakan tarafından verilen benzeri görevleri yapmak.”

MADDE 16-663 sayılıKanun Hükmünde Kararnamenin 33üncümaddesinin beşinci fıkrasıaşağıdakişekilde değiştirilmişve maddeye aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.

“(5) Tabip, diştabibi ve eczacılardan sözleşmeli personel olarak görev yapanlar, ihtiyaçh&acirclinde Bakanlığın ve bağlıkuruluşlarının merkez teşkilatında daire başkanıve dahaüst yönetici kadrolarında süreli olarak görevlendirilebilir ve bu husus sözleşmelerde belirtilir.”

“(7) Sözleşmeli personelin disiplin amirlerinin tayini ileçalışma usul ve esaslarıBakanlık tarafından belirlenir. Bunlardan idar&icircgörevlerde bulunanlara memurların disiplin amirliği yetkisi verilebilir.

(8) Devlet hizmeti yükümlülüğünüyapmakta olan personel, atanmışolduğu sağlık kurumunda bu madde kapsamında sözleşmeli personel olarakçalıştırılabilir. Ancak il merkezindeki sağlık kurumlarına atanmışolan Devlet hizmeti yükümlüleri Birlik merkezinde de sözleşmeli personel olarakçalıştırılabilir. Bu personelin sözleşmeli olarak geçen süreleri Devlet hizmeti yükümlülüğünden sayılır.”

MADDE 17-663 sayılıKanun Hükmünde Kararnameye 44üncümaddeden sonra gelmeküzere aşağıdaki madde eklenmiştir.

“Üründenetmenliği

MADDE 44/A-(1) Türkiyeİlaçve Tıbb&icircCihaz Kurumundaürün denetmen yardımcısıveüründenetmenleriistihdam edilir. Bunların mesleğe alınmaları, yarışma sınavları, yetiştirilmeleri, yeterlik sınavları, görev, yetki ve sorumlulukları, atama ve yer değiştirmeleri ileçalışma usul ve esasları, 44üncümadde hükümleriçerçevesinde yönetmelikle düzenlenir.”

MADDE 18-663 sayılıKanun Hükmünde Kararnamenin 54üncümaddesinin birinci fıkrasına birinci cümleden sonra gelmeküzere aşağıdaki cümle eklenmiştir.

“Bakanlık ve bağlıkuruluşlarımerkez ve taşra teşkilatıile döner sermaye teşkilatıkadrolarında bulunan hukuk birimi amirleri, hukuk müşavirleri ve avukatlar, ayrıca vek&acircletname ibraz etmeksizin ilgili personeli vekil sıfatıile temsil eder.”

MADDE 19-663 sayılıKanun Hükmünde Kararnamenin eki (III) sayılıCetvelin”Başhekim”ve”Başhekim Yardımcısı”bölümleri aşağıdakişekilde değiştirilmiştir.

Başhekim

a) Profesör, Doçent ve Eğitim Görevlisi Hekim

150

600

b) Uzman Hekim, Uzman Diş Hekimi, Hekim ve Diş Hekimi*

150

450

c) Hekim, Diş Hekimi

150

200

Başhekim Yardımcısı

a) Uzman Hekim, Uzman Diş Hekimi

150

270

b) Hekim, Diş Hekimi, Eczacı

150

180

c) Lisansüstü eğitim yapmış sağlık bilimleri lisansiyerleri

100

125″

MADDE 20-663 sayılıKanun Hükmünde Kararnamenin 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (h) ve (r) bentleri yürürlükten kaldırılmışve 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinde yer alan”basın ve”ibaresi metindençıkartılmıştır.

MADDE 21-663 sayılıKanun Hükmünde Kararnamenin 25 inci maddesinin birinci fıkrasının ikinci cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 22-11/4/1928tarihli ve 1219 sayılıTababet veŞuabatıSan’atlarınınTarzıİcrasına Dair Kanunun geçici 7ncimaddesinin birinci fıkrasında yer alan”sağlık kuruluşlarında”ibaresi metindençıkartılmış, ikinci, dördüncüve sekizinci fıkralarıaşağıdakişekilde değiştirilmişve maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla

a) Kalp akciğer makinesini kullanarak beden dışıkan dolaşımıişlemini son beşyıl içinde en az toplam bir yıl süre ile yaptığınıbelgeleyen ve en az lise seviyesinde eğitimi bulunanlar,

b)Üniversitelerinperfüzyonteknikerliği bölümünden mezun olanlar (öğrenim görmekte olanlar mezun olduklarında),

usulve esaslarıSağlık Bakanlığınca belirlenen eğitimleri alarak açılacak sınavlarda başarılıolmalarıh&acirclinde,perfüzyonistyetkisiyleçalışabilirler.”

“Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla ağız ve dişteknikerliğine ilişkin işve işlemleri son beşyıl içinde en az toplam bir yıl süre ile yaptığını&nb

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Most Popular